Opleidingen & Cursussen

Wil je een diploma of certificaat halen dan kan je dit halen op de Westlandse Modevakschool.

Het branche-erkend examen of beoordeling certificaat wordt op school afgenomen dus je hoeft hiervoor niet naar een andere locatie.

Mode opleidingen

Alle opleidingen op de Westlandse Modevakschool worden gegeven volgens het Rundschau tekensysteem, hierop worden de patronen getekend. Dit tekensysteem wordt overal in de internationale modewereld gebruikt.

Dus zoek je een baan in de modewereld dan kan je, met je eventueel behaalde diploma’s, overal terecht. De opleidingen zijn op het voortgezet middelbaar beroepsonderwijs niveau.

Het examen/beoordeling wordt éénmaal per jaar afgenomen 

Costumière

Dit is een opleiding voor het tekenen en vervaardigen van dames- en kinderkleding in de meest uitgebreide zin. Gedurende de opleiding zijn er vier boeken door te werken. In deze boeken komen tekeningen van de rokken, blouses, mouwen, kragen en pantalons van dames- en kinderkleding aan bod. 

Costumière

Coupeuse

Vervolg van de costumière opleiding, uitgebreid met mantelwerk, dames- en kinderkleding. Na het succesvol afronden van deze opleiding bent u in staat om in een eigen-, modezaak of atelier te werken voor het veranderen van confectiekleding of voor het geheel op maat tekenen/maken van kleding.

Coupeuse

Docent

Nadat je de costumière en coupeuse opleiding hebt afgerond ben je na deze opleiding zelf in staat lessen te verzorgen of eventueel een eigen modevakschool te starten. De opleiding wordt afgesloten met een branche-erkend examen en na het eerste jaar ontvang je al een certificaat.

Docent

Stoffen en fournituren

Op school is een wand met stofstaaltjes aanwezig, aan de hand van deze staaltjes kunt U stof bestellen, zo kunt U eerst even voelen en zien hoe de stof is, wat toch vaak lastig is met online bestellen .

Ook is er een garenkast aanwezig met 200 verschillende kleuren garen.

En spelden, patroonpapier, naalden schoudervullingen etc. is ook op de school te koop.

Margareth van Winden

Kan je niet wachten om te beginnen met een opleiding? Bij ons kan je elk moment starten! Neem vrijblijvend contact met ons op of schrijf je in met onderstaand formulier. Geen vraag is te gek!