Opleidingen & Cursussen

Wil je een diploma of certificaat halen dan kan je dit halen op de Westlandse Modevakschool.

 

Mode opleidingen

Wij werken met het systeem van Modevakschool Nationaal. Dit is eigen patroon tekensysteem van Modevakschool Nationaal binnen de modebranche, waar al veel jaren met groot succes mee gewerkt wordt.

Het systeem van Modevakschool Nationaal is heel toegankelijk , Er zijn verschillende modules, waar men een diploma voor kan halen. Te beginnen met het Kleermakerspraktijkdiploma, daarna Costumiere ,Apprentie- coupeuse, Coupeuse.

voor Haute couture en Lerares is de les locatie in Schijndel

2x per jaar is er de mogelijkheid om examen te doen.

 

 

 

 

Costumière

Dit is een opleiding voor het tekenen en vervaardigen van dames- en kinderkleding in de meest uitgebreide zin. Gedurende de opleiding is er 1 boek door te werken. In dit boek komen oa. tekeningen van  rokken, de basisopzet en uitwerkingen om van de basis een  leuk patroon te maken voor met div.  mouwen en kragen etc. 

Costumière

Coupeuse

Vervolg van de costumière opleiding, uitgebreid met mantelwerk, dames- en kinderkleding. Na het succesvol afronden van deze opleiding bent u in staat om in een eigen-, modezaak of atelier te werken voor het veranderen van confectiekleding of voor het geheel op maat tekenen/maken van kleding.

Coupeuse

kleermakersopleiding

 

voorafgaand of gelijk te volgen met de costumiere opleiding.

voor de fijne kneepjes van het vak

kleermaker

Stoffen en fournituren

Op school is een wand met stofstaaltjes aanwezig, aan de hand van deze staaltjes kunt U stof bestellen, zo kunt U eerst even voelen en zien hoe de stof is, wat toch vaak lastig is met online bestellen .

Ook is er een garenkast aanwezig met 200 verschillende kleuren garen.

En spelden, patroonpapier, naalden schoudervullingen etc. is ook op de school te koop.

Margareth van Winden

Kan je niet wachten om te beginnen met een opleiding? Bij ons kan je elk moment starten! Neem vrijblijvend contact met ons op of schrijf je in met onderstaand formulier. Geen vraag is te gek!