Coupeuse opleiding

Wil je een branche erkende coupeuse opleiding volgen van de Modevakschool Nationaal ? Dan kan dat bij de Westlandse Modevakschool.

Het examen  wordt 2x per jaar op een centraal punt in Nederland afgenomen door de examen commissie van de Modevakschool Nationaal.

Coupeuse

Vervolg van de costumière opleiding, uitgebreid met mantelwerk, dames- en kinderkleding. Na het succesvol afronden van deze opleiding bent u in staat om in een eigen-, modezaak of atelier te werken voor het veranderen van confectiekleding of voor het geheel op maat tekenen/maken van kleding.

Voor het branche-erkend examen is een geheel op maat getekende en gemaakte mantel of blazer nodig.

Houdt er rekening mee dat er ook thuis gewerkt moet worden( ongeveer 3 uur per week) om tot een goed resultaat te komen.

 • Duur: 2 Jaar bij eenmaal les per week.
 • Tijdsduur: 2  Lesuren per week.
 • Tijdstip: Keuze uit alle lestijden.
 • Toelatingseisen: Diploma costumière

Stoffen en fournituren

Op school is een wand met stofstaaltjes aanwezig, aan de hand van deze staaltjes kunt U stof bestellen, zo kunt U eerst even voelen en zien hoe de stof is, wat toch vaak lastig is met online bestellen .

Ook is er een garenkast aanwezig met 200 verschillende kleuren garen.

En spelden, patroonpapier, naalden schoudervullingen etc. is ook op de school te koop.

Margareth van Winden

Kan je niet wachten om te beginnen met een opleiding? Bij ons kan je elk moment starten! Neem vrijblijvend contact met ons op of schrijf je in met onderstaand formulier. Geen vraag is te gek!

Ik reageer dezelfde dag op uw aanvraag of andere vragen.

  Costumière

  Dit is een opleiding voor het tekenen en vervaardigen van dames- en kinderkleding in de meest uitgebreide zin. Gedurende de opleiding zijn er vier boeken door te werken. In deze boeken komen tekeningen van de rokken, blouses, mouwen, kragen en pantalons van dames- en kinderkleding aan bod. 

  Costumière

  Docent

  Nadat je de costumière en coupeuse opleiding hebt afgerond ben je na deze opleiding zelf in staat lessen te verzorgen of eventueel een eigen modevakschool te starten. De opleiding wordt afgesloten met een branche-erkend examen en na het eerste jaar ontvang je al een certificaat.

  Docent