Kleermakers praktijkopleiding

in deze opleiding worden alle fijne kneepjes van het kleermakers vak behandeld, die in de vervolgopleidingen in kleding worden verwerkt.

Kleermakers praktijkopleiding

in deze opleiding worden alle fijne kneepjes van het kleermakers vak behandeld, die in de vervolgopleidingen in kleding worden verwerkt

bekleedde drukknoop, blazerzak, blinde mantelsluiting, blinde rits, blinde sluiting blouse, borstzak , cirkelrok zomen, dames rits inzetten, dubbele envelop zak, envelopzak, gepassepoileerd knoopsgat, gepassepoileerse zak, gepassepoileerde zak , dubbel met klep, gulpsluiting in spijkerbroek, halve jagersmouw, herengulp zoals in heren pantalon, schoudervullingen inzetten, schoudervullingen bekleden, herenpantalon achterzak met klep en onderpaspel en blinde knoopsluiting, heren tailleband opzetten, ingezette mouw, insteekzak, jagersmouw, kant verwerken, knoop aanzetten dikke stof, en dunne stof, knoopsgat in tricot stof, kraag met staander in pand zetten, mantelsplit, mouwsplit dames met manchet, mouwsplit heren met manchet, reverkraag, rimpelen, roksplit, pikeren pand met rever ,polosluiting met boordje, schaalrokje met tailleband op vorm, sjaalkraag, zak in zijnaad, snor inzetten, schuine lus, tailleband opzetten, voering op lijst aan beleg zetten, rits inputten, rits inzetten, schuine hoek gelijke afmetingen en ongelijke afmetingen.

Ook deze module wordt afgesloten met een branche erkend diploma van Modevakschool Nationaal

Stoffen en fournituren

Op school is een wand met stofstaaltjes aanwezig, aan de hand van deze staaltjes kunt U stof bestellen, zo kunt U eerst even voelen en zien hoe de stof is, wat toch vaak lastig is met online bestellen .

Ook is er een garenkast aanwezig met 200 verschillende kleuren garen. En een stretchgaren kast met 78 kleuren, ideaal om jersey of tricot (gebreide) stoffen te naaien met een normale stiksteek op de naaimachine

En spelden, patroonpapier, naalden schoudervullingen etc. is ook op de school te koop.

Eigenlijk alles wat U nodig heeft om met deze heerlijke hobby aan de slag te gaan.

Margareth van Winden

Kan je niet wachten om te beginnen met een opleiding? Bij ons kan je elk moment starten! Neem vrijblijvend contact met ons op of schrijf je in met onderstaand formulier. Geen vraag is te gek!

Ik reageer dezelfde dag op Uw aanvraag of andere vragen.

  Costumière

  Dit is een opleiding voor het tekenen en vervaardigen van dames- en kinderkleding in de meest uitgebreide zin. Gedurende de opleiding zijn er vier boeken door te werken. In deze boeken komen tekeningen van de rokken, blouses, mouwen, kragen en pantalons van dames- en kinderkleding aan bod.

  Costumière

  Coupeuse

  Vervolg van de costumière opleiding, uitgebreid met mantelwerk, dames- en kinderkleding. Na het succesvol afronden van deze opleiding bent u in staat om in een eigen-, modezaak of atelier te werken voor het veranderen van confectiekleding of voor het geheel op maat tekenen/maken van kleding.

  Coupeuse