Mode docent opleiding

Wil je een erkende mode docent opleiding volgen? Dan kan dat bij de Westlandse Modevakschool.

Het betreft een branche-erkend examen en wordt op school afgenomen dus je hoeft hiervoor niet naar een andere locatie.

Docent opleiding

Deze opleiding betreft het vervolg op de costumière en coupeuse opleiding. Na het succesvol afronden van deze opleiding bent u in staat zelf lessen te verzorgen of eventueel een eigen modevakschool te starten.

In deze opleiding wordt uitgebreid ingegaan op:

 • Haute couture damesmode.
 • Alle facetten voor het tekenen en vervaardigen van herenmode.
 • Het tekenen en vervaardigen van bruidsmode en avondkleding.

De opleiding wordt aangevuld met praktijkwerkzaamheden en een stage periode. Over deze stage periode moet een verslag geschreven worden. Voor het examen is een geheel op maat getekende en gemaakte haute couture outfit nodig. Als ook een beschrijving van de teken- en naaihandelingen.

De opleiding wordt afgesloten met een branche-erkend examen, maar na het eerste jaar ontvangt de leerling een certificaat.

 • Duur: 2 Jaar.
 • Tijdsduur: 1  Lesuur per week.
 • Tijdstip: Woensdagavond 20.45 – 21.45 uur.

Stoffen en fournituren

Op school is een wand met stofstaaltjes aanwezig, aan de hand van deze staaltjes kunt U stof bestellen, zo kunt U eerst even voelen en zien hoe de stof is, wat toch vaak lastig is met online bestellen .

Ook is er een garenkast aanwezig met 200 verschillende kleuren garen.

En spelden, patroonpapier, naalden schoudervullingen etc. is ook op de school te koop.

Margareth van Winden

Kan je niet wachten om te beginnen met een opleiding? Bij ons kan je elk moment starten! Neem vrijblijvend contact met ons op of schrijf je in met onderstaand formulier. Geen vraag is te gek!

  Costumière

  Dit is een opleiding voor het tekenen en vervaardigen van dames- en kinderkleding in de meest uitgebreide zin. Gedurende de opleiding zijn er vier boeken door te werken. In deze boeken komen tekeningen van de rokken, blouses, mouwen, kragen en pantalons van dames- en kinderkleding aan bod. 

  Costumière

  Coupeuse

  Vervolg van de costumière opleiding, uitgebreid met mantelwerk, dames- en kinderkleding. Na het succesvol afronden van deze opleiding bent u in staat om in een eigen-, modezaak of atelier te werken voor het veranderen van confectiekleding of voor het geheel op maat tekenen/maken van kleding.

  Coupeuse